Logo SDO VerzuimVitaal Zaterdag speelden de korfballers van SDO/VerzuimVitaal in Kamerik tegen SCO uit het Fries Oldeholtpade. De wedstrijd startte slordig door meerdere passfouten…

aan Kamerikse kant. Nadat SCO van achter de korf profiteerde, was er een onverantwoord harde actie van Henk-Jan Bakker op spits Jelmer Beijeman, die helaas onbestraft bleef. Beijeman benutte nog wel de strafworp die hij meekreeg, maar moest vervolgens de wedstrijd staken. SDO miste nu zijn twee topscorers en was hierdoor van de leg en SCO liet dat niet onbestraft en wist naar een zeer ruime voorsprong van 3-11 uit te lopen. De Kamerikers kwamen bij rust nog terug tot 9-14.

Toen direct na rust de 10-14 binnen viel, leken er weer mogelijkheden voor de Kamerikers. SCO deed er fysiek een schepje bovenop, met vele lange aanvallen tot gevolg. Melvin Frieswijk en de dames van SCO wisten daar wel raad mee en scoorden er lustig op los. SDO was niet bij machte om aan te haken. Het gat wat in het begin van de wedstrijd was geslagen, nekte de ploeg. Bouke van Koerten mocht nog invallen, maar de wedstrijd was al gespeeld. Bij 19 -26 werd afgefloten en ging SCO terecht met de punten naar huis.

Foto: SDO/Vitaal
Dave van der Meulen in de verdediging tegen SCO (archieffoto)
02 sdo