Afgelopen zaterdag stond voor SDO/BlijWerkt de thuiswedstrijd tegen Sporting Delta op het menu. De oliebollen en appelflappen waren er al weer afgetraind en er was ondertussen al een oefenwedstrijd gespeeld die werd gewonnen van SKF.

De eerste wedstrijd van het jaar stond zoals altijd in het teken van een goed doel. Het goede doel was dit keer Child’s Destiny of Hope, een hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met een christelijke achtergrond.

Er kon gesponsord worden per gemaakt doelpunt, dus moest er veel gescoord worden. De scherpte die gewenst was leek in het begin goed aanwezig te zijn. Hilbert van Koerten benutte zijn direct zijn eerste kans en het beloofde een mooie avond te worden. Maar niets was minder waar. Van 1-0 voor ging het al snel naar 1-4.

Wanneer SDO één goal maakte, zette Sporting Delta er vier tegenover. Zo ging het van 3-9 naar 4-12. De oranjehemden werden aan alle kanten overklast. Er werd had gestreden voor een ommekeer in de wedstrijd, maar dit had niet het gewenste resultaat. Met een ruststand van 10-16 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust leek het alsof de Kamerikers scherp de kleedkamers uit kwamen. De eerste aanval werd beloond met een doelpunt. Maar net als in de eerste helft gebeurde, lukte het Sporting Delta om vier keer op een rij te scoren. Het geloof en de strijd verdween langzaamaan en er werd om en om gescoord. Toch was het voortdurend Sporting Delta die de bovenliggende partij was. Bij 16-26 was het verschil tien doelpunten.

Jesper van der Vliet en Anne van Meurs werden ingebracht om de stand enigszins draaglijker te maken. Deze nieuwe energie hielp, in de laatste minuten wist SDO vier keer op rij te scoren om de eindstand op 21-28 te brengen.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet