Logo Korfbal Na twee gewonnen wedstrijden kwam zaterdag DOS uit Kampen op bezoek in Kamerik. Een bekende van SDO, want twee jaar geleden speelden beide…

ploegen ook al eens tegen elkaar. DOS is een lastige, stugge ploeg en kwamen de Kamerikers niet verder dan een 16-16 gelijkspel.

DOS liet meteen zien dat het hen menens was door in de eerste twee aanvallen te scoren. Na deze goals werd SDO wakker en liep uit naar 5-3, maar Dos kwam weer gelijk. In het verloop van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op wat resulteerde in een 9-9 stand met rust.

De tweede helft draaide uit op een kopie van de eerste helft. Er werd aan beide kanten niet goed aangevallen waardoor er weinig goals vielen. Hierdoor bleef het wel erg spannend. Coach Jesper Oele probeerde door verschillende wissels iets om te zetten wat zorgde voor een 16-15 voorsprong, die door de Kampenaren teniet werd gedaan, waardoor er een 16-16 gelijke stand op het scorebord kwam.

Ondanks het gelijke spel kwam de Kamerikse ploeg toch alleen op de eerste plaats te staan want concurrent Die Haghe verloor thuis dik van Pernix met 16-26.

Foto: PR
Hilbert van Koerten legt aan voor een doelpoging
Hilbert van koerten