Logo SDO De Kamerikse korfballers van SDO moesten zaterdag aantreden in Ridderkerk tegen KCR. De ploegen waren elkaar op het veld tegen gekomen en toen won SDO met ruim verschil.

Deze wedstrijd was dat niet het geval. SDO wilde scherp beginnen en vroeg in de wedstrijd proberen om een gaatje te slaan. Dit lukte niet doordat KCR veel strijd op de mat legde. In de beginfase ging het daardoor gelijk op. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en gingen steeds beter aanvallen pakten de voorsprong die werd met goed spel werd vastgehouden tot aan de ruststand van 11-16.

SDO startte de tweede helft goed. Er werd snel gescoord en de ploeg liep uit naar 11-18. Hierna viel het aanvallend stil. Er werden weinig echt goed kansen gecreƫerd en als er al kansen waren werden deze gemist. KCR daarentegen knokte voor wat ze waard waren en dat resulteerde er in dat de thuisclub steeds dichterbij kwam. Met wisselspeler Bouke van Koerten bracht coach Jesper Oele meer power in het team en scoorde al vrij snel, waarna SDO de schade verder beperkt hield.

Uiteindelijk bleef de voorsprong drie doelpunten en werd er afgefloten bij een 22-25 eindstand.

Foto: PR
Robin van der Vliet scoort voor SDO/Blijwerkt tegen KCR
47 sdo