Logo SDO Na een prima voorbereiding in de zaal stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd voor de Kamerikse korfballers op het menu. De thuisploeg startte scherp:

binnen no time stond er een 5-1 voorsprong op het scorebord. Antilopen had moeite met de druk die Kamerikse ploeg hen oplegde. Na de scherpe start lag het schotpercentage te laag om meteen al een ruime voorsprong te nemen. Als SDO iets verslapte met verdedigen schoot Antilopen meteen raak. Hierdoor bleef het verschil schommelen tussen de drie en vier doelpunten. Aan het eind van de eerste helft kon SDO het verschil echter naar zes doelpunten brengen: 15-9.

Na de rust werd de lijn van de eerste helft goed doorgetrokken. Geen super hoog niveau en spetterend korfbal, maar goed genoeg om de wedstrijd winnend te gaan afsluiten. SDO kon gestaag de voorsprong uitbreiden naar twaalf doelpunten. Hiermee ging wel gepaard dat er niet altijd even geconcentreerd werd verdedigd en daardoor kon Antilopen nog redelijk mee blijven scoren.

Kim van Leeuwen kon op haar verjaardag de dertigste treffer van SDO laten noteren, maar het slotakkoord was voor Hilbert van Koerten die de einduitslag van 31-19 op het scorebord liet zetten.

Foto’s: Anno Visser