Afgelopen zaterdag nam SDO/Fiable het op tegen Sporting Trigon in de Vijf Meihal in Leiden.

Nadat de oorspronkelijke zaalcompetitie vanwege COVID-19 was geannuleerd, komt SDO/Fiable nu uit in een nieuwe competitie met KVS/Maritiem, HKV/Ons Eibernest en dus Sporting Trigon. Afgelopen zaterdag mocht SDO/Fiable dus eindelijk weer een officiĆ«le wedstrijd spelen. Eerder die dag had SDO/Fiable 2 met 14-15 gewonnen van Fiks 3. 

Nadat Sporting Trigon snel met 1-0 voor kwam, wist SDO via Bob van der Weide en Kenneth de Ronde de eerste voorsprong te pakken. Na 10 minuten spelen stond er een stand van 2-6 op het scorebord. Sporting Trigon wist nog iets terug te komen, maar door een run van 5 van SDO stond er bij rust uiteindelijk een stand van 5-12 op het bord.

Toch verslapte SDO na de thee en kwam Sporting Trigon via vooral vrije ballen en strafworpen terug tot 9-14 en 10-15. Het leek een moment van concentratieverlies waar SDO de komende weken scherper op moet zijn. Doelpunten van Hilbert van Koerten en Nathan Marck brachten de stand op 10-18. De wedstrijd vorderde gestaag door en invallers Bouke van Koerten en Jakko de Wit pikten hun doelpunt mee. Iets over vier floten de scheidsrechters af bij een eindstand van 16-21. 

Volgende week ontvangt SDO/Fiable HKV/Ons Eibernest in Kamerik. Zorg dat u zich snel inschrijft via de website zodat u verzekerd bent van een plaatsje.

Foto: Archief