In het duel met Oranje-Wit uit Dordrecht dat werd aangekondigd als de ‘kelderkraker’ trok SDO/Blijwerkt aan het langste eind door met 21-16 te zegevieren.

Zoals de relatief lage einduitslag doet vermoeden, was het een wedstrijd die bol stond van de spanning. Beide ploegen waren ervan doordrongen dat dit duel allesbepalend zou zijn voor de onderlinge verhoudingen in de degradatiezone.

Winst voor de gasten uit Dordrecht zou een bijna niet te overbruggen gat van zes punten opleveren tussen de nummer 8 en de nummer 7 van de competitie. Door deze cruciale overwinning van Kamerikers blijft de strijd onderin open.

De Kamerikers gingen goed van start en bij rust stond de thuisploeg op een voorsprong van 9-5. Het begin van de tweede helft leek voor de Dordtenaren na een snelle aansluitingstreffer van Oranje-Wit, maar SDO liet zich niet overbluffen en speelde gedegen naar iedere volgende kans. Hetgeen resulteerde in een 12-8 voorsprong.

Het lukte de Kamerikers echter niet de genadeklap uit te delen en Oranje-Wit verkleinde het verschil naar vijf, 18-13. De laatste tien minuten moest er flink geknokt worden om de wedstrijd winnend af te sluiten. Uiteindelijk wist SDO met 21-16 het gewenste resultaat over de streep te trekken.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet