Logo SDO Zaterdag heeft SDO/Blijwerkt een overwinning gepakt tegen GKV/Enomics uit Gorkum. In een goede eerste helft werd de basis gelegd voor de zege en herstelt de…

Kamerikse ploeg zich van de twee nederlagen op rij.

SDO begon voortvarend aan de wedstrijd, er werden lange aanvallen neergezet en de juiste kansen werden geselecteerd. Daarnaast werd er in de verdediging lang niks doorgelaten. Hierdoor pakte SDO de leiding in de wedstrijd. 2-0. Er werd als team gespeeld en zodoende werd de voorsprong uitgebreid. Uiteindelijk werd de voorsprong zeven punten, 10-3. Met deze tussenstand zochten de beide teams de kleedkamers op.

Na de rust veranderde het spelbeeld in eerste instantie. GKV scoorde na rust meteen en liet merken dat ze zich niet bij deze stand wilden neerleggen. Ook gingen de bezoekers meer risico nemen in het verdedigen. Dit deden de Gorkumers door de eerste aangeef weg te geven en dan bij elke schot mee te gaan vangen. SDO ging hier in het begin niet goed mee om.

De aanvallen waren een stuk korter dan in de eerst helft en GKV kwam dichterbij. De rollen waren even omgedraaid. Waar de Kamerikers in de eerste helft wel scoorden en GKV/ niet was het nu andersom. SDO rechtte echter de rug en pakte het vooral aanvallend weer op. Er werd weer gescoord en de voorsprong werd weer uitgebreid. De scheidsrechter floot af bij een 17-12 einduitslag.

Foto’s: Kevin den Otter