Afgelopen zaterdag speelde SDO/Blijwerkt bij DSC in het zonovergoten Eindhoven. Voor beide ploegen was dit de eerste competitiewedstrijd van het hervatte veldseizoen.

In het begin van de wedstrijd lag het initiatief bij SDO. De score werd geopend met een afstandsschot van Hilbert van Koerten. De stand ging gelijk op met telkens de voorsprong voor de ploeg uit Kamerik. Door twee goals van Jakko de Wit kwam SDO op voorsprong. Dat was voor de Eindhovenaren het sein om aan te zetten met een reeks van zes doelpunten: 8-4. Tot de rust liep de score op tot 14-9 voor de thuisclub.

In het tweede deel van de voorstelling bleef SDO telkens tegen een gat van vijf doelpunten verschil aankijken. Dit patroon veranderde toen SDO-coach Jesper Oele een tweetal dameswissels uitvoerde en Jesper van der Vliet in de ploeg werd bracht op de plaats van Jakko de Wit. Na een achterstand van 19-12 voor de wissels, kwamen de Kamerikers terug tot 22-19. De gedachte dat er wellicht nog een stunt mogelijk was voor SDO werd snel weggevaagd door een goal van Eindhovenaren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 24-19 in het voordeel van DSC.

Foto: Archief RPL Woerden – Demi Hoogeveen valt aan voor SDO/Blijwerkt