Logo SDO VerzuimVitaalDe korfballers van SDO/VerzuimVitaal speelden zaterdag uit tegen mededegradatiekandidaat Oost Arnhem. Op zaterdagochtend kwam de eerste tegenslag. Hilbert van Koerten kon…

niet spelen vanwege een blessure. Gerhard Gouderjaan viel voor hem in.

SDO startte slordig en keek vrij snel al tegen een 3-1 tegen achterstand aan. Het eerste aanvalsvak van SDO had moeite om goede aanvallen op te zetten en daardoor uiteindelijk een goed schot af te leveren. De gehele eerste helft keek SDO tegen een achterstand aan van vier goals. Vlak voor rust werd de marge verkleind naar twee verschil, wat perspectief bood voor de tweede helft.

Na rust werd de marge echter weer vergroot naar vier punten. SDO kon halverwege toch dichterbij kruipen door enkele wissels. Met nog vijf minuten te spelen kwam SDO terug tot 19-17. Er werd vervolgens vrij snel 19-18 gemaakt en de Kamerikers kregen daarna verscheidene kansen op de gelijkmaker. Helaas gingen deze ballen er niet in. In de verdediging werd tegen het eind bewust een overtreding gemaakt om wat te forceren. Vanuit de strafworp die het gevolg was, werd de 20-18 gemaakt en was de wedstrijd voorbij.

Voor SDO staat er een zware klus te klaren om zich nog te handhaven.