Logo Korfbal In het verre Groningen stond zaterdag voor de korfballers van SDO/VerzuimVitaal uit Kamerik de lastige uitwedstrijd tegen Nic/Alfa Collega op het programma.

Na een furieuze start van SDO met een mooie doorloopbal van Robin van der Vliet was het de Iers international Shay Conroy van Nic/Alfacollege die de gelijke stand op het bord zette. Hij bleek later een ware plaag voor de Kamerikers en zou met name in de tweede helft uitgroeien tot man of the match. In het begin bleef de stand gelijk op gaan maar toen ook rebounder Niels Tamminga zijn doelpunten ging meepikken was het eerste gat geslagen. De Groningers hielden het initiatief tot de rust die bij een stand van 15-12 werd bereikt.

Na de rust hetzelfde beeld als in de eerste helft. De Kamerikers bleven vechten voor wat ze waard waren en hadden met name door de scherp schietende Jelmer Beijeman alsnog kans op de punten. De vechtlust van de Kamerikers was te prijzen, zij bereikten nog een 24-25 tussenstand. Echter uiteindelijk wist Nic/Alfacollege nog een tandje bij te zetten en de wedstrijd terecht binnen te slepen. Met een 31-26 stand werd er afgefloten en bleven de punten helaas in Groningen.

Foto: Diann Flokstra
Jelmer Beijeman en Dave van der Meulen (oranje truitjes) volop aan het verdedigen
SDO