Logo SDO VerzuimVitaal Zaterdag speelden de korfballers van SDO/VerzuimVitaal in Driebergen de return tegen Dalto van de destijds in Kamerik verrassend met 31-30 gewonnen wedstrijd.

Zoals verwacht startte Dalto scherp en fel. SDO kon bij blijven tot 4-4. Daarna liep Dalto weg. De Kamerikse ploeg verzuimde strak te verdedigen en bijna elke open kans werd benut door Dalto. De Driebergers bouwden gestaag de voorsprong uit naar zes doelpunten voorsprong. Dalto bleef goed aanvallen en hun kansen zeer goed benutten. Bij SDO gingen de koppies een beetje hangen. Door dit grote krachtsverschil werd de ruststand op liefst 22-10 gezet.

SDO ging na zo’n tien minuten in de tweede helft eindelijk zelf ook weer mee scoren. De voorsprong van Dalto bleef de resterende wedstrijd rond de vijtien goals verschil hangen. In de laatste seconden van de wedstrijd maakte Dalto de veertigste treffer: 40-25.

De enige Kamerikers die wel hun niveau haalden was het publiek. Ondanks het matige spel en de dikke achterstand bleven ze voluit zingen en springen. Ze overstemden het Dalto publiek heel de wedstrijd. Zelfs toen de wedstrijd was afgelopen kwam er meer geluid uit de kelen van de SDO supporters.

Foto: Archief SDO/VerzuimVitaal
Robin van der Vliet scoort voor SDO VerzuimVitaal tegen Dalto
04 sdo