Zaterdag 26 oktober is een feestdag geworden voor SDO/Blijwerkt. De club vierde haar 60-jarig bestaan en tevens werd door de Woerdense wethouder Bolderdijk de vernieuwde accommodatie en grondig gerenoveerde kantine officieel geopend.

Het voorprogramma bestond uit de wedstrijd tegen Pernix uit Leiden. Na vijf minuten spelen keek de thuisploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Reden genoeg voor een time-out en tien minuten later stond er 6-3 op het scorebord.

Vijf minuten voor rust werd een gat van vier punten geslagen. De 9-5 en tevens het mooiste doelpunt van de middag, kwam op naam van Gerhard Gouderjaan die uit een rebound de bal uit een onmogelijk hoek in de korf wist te krijgen.

Na rust werd door SDO rekening gehouden met een furieuze start van Pernix in de tweede helft, maar juist SDO begon furieus, waardoor het verschil opliep naar 12-5. Deze klap kwam Pernix niet meer te boven. Aanvallend werd de ploeg uit Leiden lamgelegd door de hoge druk aan de buitenkant en verdedigend konden ze het tempo van de Kamerikse ploeg niet bijbenen. De Kamerikers gingen steeds dynamischer spelen en kreeg het thuispubliek op de banken.

Bij een stand van 23-15 klonk het eindsignaal en daarmee was de spanning in overgangsklasse op het veld terug. SDO nadert Pernix tot twee punten, maar de Leidenaren hebben alles nog in eigen hand. Pas in de zomer van volgend jaar valt de beslissing.

Foto’s: Anno Visser