Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. SDO/Fiable trad aan tegen HKV/Ons Eibernest uit Den Haag. Voorafgaand aan deze wedstrijd won het tweede team van SDO gemakkelijk van HKV 2.
Eindelijk mocht de Schulenburch weer publiek ontvangen en dat was te merken ook! Nu al een hoop getrommel en gebaal, laat staan als de Schulenburch de 100% capaciteit kan en mag benutten!

Sdo begon in aanvallend opzicht scherp aan de wedstrijd en Bob van der Weide maakte de eerste twee doelpunten. Door wat individuele fouten van de thuisploeg kon HKV bij blijven en kwamen zij zelfs op een 3-4 voorsprong. Gelukkig trok Aimee Hoogeveen de stand gelijk met een mooi afstandsschot. Hierna kwam SDO op een voorsprong van 4 punten verschil, mede door 2 verre afstandsschoten van invalster Annelien van der Put- Gouderjaan, die een goede wedstrijd speelde!


Toch kwam HKV door een paar mooie doorloopballen weer terug in de wedstrijd, wat uiteindelijk tot een 13-11 ruststand leidde.
Na rust wisselde coach Alwin Smit 2 heren van vak. Nathan Marck kreeg de taak om Matthijs Brouwer van score te houden en dit pakte goed uit. Helaas gaf deze wissel aanvallend niet het juiste effect en kwamen beide vakken erg moeilijk tot scoren. Richting het einde van de wedstrijd kwam HKV/Ons Eibernest zelfs op een terechte 14-16 voorsprong. Gelukkig was daar Aimee Hoogeveen die met twee flitsende acties een strafworp versierde en een afstandsschot scoorde, 16-16! Na een snelle onderschepping van Aimee kreeg het andere vak een kans om de wedstrijd over de streep te trekken. Door een perfect uitgespeelde aanval benutte Bob van der Weide een korte kans en pakte de thuisploeg de voorsprong. Weer was daar een snelle onderschepping van het verdedigende vak, ditmaal van Kenneth de Ronde. SDO/Fiable had nu alleen nog maar de taak om de schotklok uit te spelen. Voordat het eindsignaal afging scoorde Nathan Marck nog de 18-16 en ging het los in de Schulenburch.
Al met al komt SDO goed weg en zal het volgende week uit een ander vaatje moeten tappen om KVS/Maritiem te verslaan.

SDO/Fiable speelt volgende week wederom een thuiswedstrijd in de Schulenburch. De wedstrijd begint om 19:15 en de ploeg hoopt op zoveel mogelijk toeschouwers.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet