Waar vorige week een flinke nederlaag werd geleden stond deze keer de wedstrijd tegen Pernix op het programma. Pernix is een oude bekende van SDO, want op het veld hebben de ploegen al twee keer tegen elkaar gespeeld.

SDO begon goed aan de wedstrijd. Er werd flink gescoord in de openingsfase van de eerste helft. Uiteindelijk pakte Pernix een voorsprong en probeerde die steeds meer te vergroten. De Kamerikers toonden vechtlust, bleven meescoren, zaten goed in de wedstrijd en zetten aan. Het gat werd kleiner en vlak voor de rust werd het gelijk. 14-14. Een spannende en leuke eerste helft om naar te kijken en waarin veel werd gescoord.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Pernix pakte weer de leiding, maar van echt loskomen was geen sprake. Tot het ineens 16-20 stond en daarmee een gaatje. Weer volgde een periode waarin om en om gescoord werd.

De thuisploeg wist geen grip te krijgen op bepaalde spelers bij Pernix, maar bleef wel doorgaan. Het gat werd langzaamaan kleiner en het werd weer spannender tot 27-28.

Zou het SDO dan toch lukken om de eerste punten te gaan pakken? Zo ver kwam het helaas niet, want Pernix vergrootte de voorsprong weer en werd er uiteindelijk door de Kamerikers toch verloren met 27-30.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet