Logo SDO VerzuimVitaal Van tevoren beloofde het zaterdag een belangrijke korfbalwedstrijd te worden. Avanti uit Pijnacker had net als SDO/VerzuimVitaal uit Kamerik vier punten uit vijf wedstrijden…

bij elkaar gesprokkeld en dat betekende met nog twee andere ploegen een gedeelde laatste plaats. Een stug begin van beide kanten zorgde ervoor dat er weinig doelpunten vielen in de beginfase. SDO wist alleen via standaard situaties enigszins geforceerd bij te blijven. De ruststand was 9-7 en daar zat maar één velddoelpunt bij van SDO.

Door een mooi afstandsschot van Vivian Hoogeveen werd het sein voor de tweede helft gegeven. Helaas gaf de rest van de ploeg hier geen vervolg aan. De ploeg uit Kamerik ging meer velddoelpunten maken, maar liet ze ook makkelijker door. De 14-12 van Dico Beijeman was voor Avanti het sein om gas bij te geven. En binnen tien minuten stond er een onoverbrugbare 21-13 op het scorebord. Trainer Jesper Oele bracht Mark Meijers nog in de ploeg voor Hilbert van Koerten, maar het verschil was al gemaakt. Na een slotfase die er voor beide ploegen niet meer toe deed floot scheidsrechter de Visser af bij 28-17.

Foto: KV Avanti
Drukte onder de korf baij Avanti-SDO/VerzuimVitaal
41 sdo