Logo SDO De laatste wedstrijd in de veldcompetitie was er een die naast het mogelijk behalen van de titel ook in het teken stond van afscheid nemen van een aantal spelers uit…

de selectie.

In een aanvankelijk gelijk opgaande eerste helft pakte SDO/BlijWerkt een voorsprong van twee doelpunten vlak voor de rust: 12-10. In de tweede helft verdedigde de thuisploeg beter en bleef het aanvallend hetzelfde doen als in de eerste helft, waardoor een 26-20 als eindstand, betekende dat de Kamerikers volgend jaar ook op het veld weer uit zullen komen in de Hoofdklasse.

SDO begon de wedstrijd niet volgens plan. De Amstelveense ploeg nam het voortouw door snel op een 0–2 voorsprong te komen. Dat lieten de Kamerikers niet op zich zitten en de rust ging in met een 12-10 voorsprong.

Na rust kwamen de Kamerikers goed uit te startblokken en het verschil naar zes doelpunten bracht. Ook doordat SDO goed bleef aanvallen werd het verschil nog groter: 22-13 toe. Hierna verslapte het bij de thuisploeg en werden er ineens veel foute passes gegeven. KVA kon door alle feestgedruis van afscheid nemende staf, spelers en rookgordijnen nog terugkomen tot: 26-20.

Foto’s: Anno Visser