Logo SDO In een kwalitatief niet zo’n goede wedstrijd heeft SDO/Blijwerkt met 14-13 van GKV/Economics gewonnen. Beide ploegen hadden moeite met scoren en zo stond…

er bij rust een 6-8 tussen stand op het scorebord. Na rust pakte de thuisploeg uiteindelijk toch de voorsprong en leek het verschil te maken. GKVkwam weer gelijk en hield de wedstrijd daardoor enorm spannend. In de laatste minuut scoorde SDO de 14-13 en daarmee werd het kampioenschap binnen gehaald.

De Kamerikers wilden fel en scherp starten, om meteen een verschil te pakken en de wedstrijd daarna te kunnen uitspelen. Dit lukte alleen niet. Doordat er weinig gescoord werd gingen beide ploegen rusten met een zeer magere 6-8 tussenstand.

In de tweede helft liet GKV liet meteen merken dat ze het kampioenschap echt niet cadeau gingen geven. Ze scoorden meteen na rust en brachten het verschil weer naar drie. Vanaf dit moment kwam SDO beter in de wedstrijd en ging zowaar wat meer scoren. De ploeg bracht de stand weer terug naar een gelijke score: 9-9 en pakte zelfs een voorsprong van drie doelpunten, 12-9. Achteraf bleek dat het een korte opleving was want GKV knokte zich weer terug tot 12-12. De spannendste fase van de wedstrijd brak aan. De geblesseerde Dico Beijeman valt toch weer even in, doet een poging en scoort: 14-13. Nog veertig seconden te spelen en heel de stampend volle sporthal juicht. Dit gaat de ploeg niet meer weggeven, SDO wordt kampioen. De bal wordt in de verdediging snel onderschept en naar de aanval gebracht. Iedereen juicht, want SDO is kampioen!

Foto’s: Anno Visser