Logo Korfbal Dat de uitwedstrijd van SDO/Blijwerkt tegen Meervogels uit Zoetermeer een degradatiekraker zou worden stond vooraf al vast. Waar SDO nog geen punt wist te halen, was het Meervogels gelukt om van de hatelijke nul af…

te komen door te winnen van Nieuwerkerk. Meervogels kon zodoende met wat meer vertrouwen aantreden tegen SDO, hetgeen resulteerde in een zege voor de thuisploeg.

Voor aanvang moet dat vertrouwen wellicht een kleine deuk hebben opgelopen toen de bus met de supportersvereniging van SDO de zaal betrad. Met zwaaiende vlaggen, tromgeroffel en luidkeelse aanmoedigingen voelde het als een thuiswedstrijd voor de Kamerikers.

De openingsfase liep voor beide teams voorspoedig met een hoog schotpercentage. Naarmate de eerste helft vorderde kregen beide teams verdedigend wat beter grip op elkaar. Het scoringstempo ging hierdoor omlaag, maar het bleef gelijk opgaan tot een 10-9 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft leek voor de uitploeg te gaan worden totdat Meervogels Danny Schulting inbracht. Met maar liefst zes doelpunten uit een absurd hoog schotpercentage wist hij voor Meervogels de voorsprong te behouden. Bij 20-16 wist de thuisploeg voor het eerst een gat van vier doelpunten te slaan. Toch wist SDO er nog een laatste tegenoffensief uit te persen en kwam knap terug tot 22-20, maar verder dan 24-21 kwam het niet.

Foto’s: Kevin den Otter