Logo SDO Na de onderbreking vanwege de feestdagen mocht SDO/Blijwerkt aantreden tegen medekoploper; GKV/Enomics. Na een ruststand van 18-15 wist SDO het gaatje…

te dichten en werd het uiteindelijk 26-26 in Gorinchem.

De wedstrijd ging furieus van start en in no-time stond er al een 6–6 op het scorebord. Met name de vele vrije ballen en stippen gaven aan dat de ploegen gretig waren. De ploegen bleven daarna aan elkaar gewaagd, maar aan het einde van de eerste helft wist GKV toch een gaatje te slaan van drie punten, nadat de ploeg eerst een voorsprong van de Kamerikers had weggewerkt.

Gelijk na rust werd het verschil naar twee gebracht en bleven de ploegen bij elkaar. Ook de dames gingen zich met de score bemoeien en kwam er een 20-20 stand op het scorebord. Toch leek SDO over een langere adem te beschikken en werd een 20-23 voorsprong genomen. Geforceerde schoten en ‘vechtkorfbal’ waren het gevolg. Normaal zijn de Kamerikers daar niet vies en dat was ook nu het geval. Alleen toen Niek van der Weijden van GKV het op zijn heupen kreeg, bleek de voorsprong onhoudbaar. Met nog drie minuten te gaan, stond het 26-26 en daar bleef het bij.

Foto: PR/SDO
Dave van der Meulen scoort voor SDO in de topper tegen GKV
sdo