Na het verlies van vorige week tegen Sporting Delta, was SDO/Blijwerkt officieel gedegradeerd. Dat betekende dat de Kamerikers zonder druk de wedstrijd tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk in konden gaan. Na een slecht begin kwam de ploeg goed terug, maar moest toch genoegen nemen met een 17-17 gelijkspel.

In de eerste paar minuten was niks van te zien dat er geen druk op de Kamerikse ploeg stond. Er werd al snel tegen een 0-4 achterstand aangekeken, waardoor SDO al meteen in de achtervolging moest. De Kamerikers moesten ervoor zorgen dat de achterstand snel verkleind werd. Dit gebeurde gelukkig ook: SDO kon alweer snel op één doelpunt verschil komen. Maar ploeg kon niet doordrukken. Het gat bleef steeds één of twee verschil in het voordeel van Tweemaal Zes. Er werd zodoende gerust met een 8-9 tussenstand.

Het begin van de tweede helft was helaas een herhaling van het begin van de eerste helft. Na paar minuten stond er alweer een verschil van vier doelpunten op het scorebord: 8-12. Ook dit verschil werd weer snel weggepoetst. SDO kon daarna eindelijk op gelijke hoogte komen. Hierna stonden de Kamerikers steeds aan de goede kant van score. Maar Tweemaal Zes kon elke voorsprong van SDO pareren. Zo werd de eindstand van 17-17 bereikt.

Foto’s: Anno Visser