Logo Korfbal In Kamerik werd zaterdag de korfbalderby gespeeld tussen SDO/VerzuimVitaal en OVVO/De Kroon uit Maarssen. OVVO pakte vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief…

en stond elke keer aan de goede kant van de score. Er werd om en om gescoord tot 2-2 en toen pakte OVVO een 2-5 voorsprong. SDO verdedigde niet scherp genoeg en er werd in de aanval te weinig voor elkaar gewerkt. Langzaamaan kwam SDO beter in de wedstrijd, doelpunt voor doelpunt. Hierdoor stond er bij rust een 8-8 stand op het scoreboord.

Na de rust probeerde SDO de draad weer op te pakken maar dit lukte helaas niet. Er werd in de beginfase te lang niet gescoord. In deze periode liep OVVO uit naar vier doelpunten verschil. Ook in deze periode werd niet scherp genoeg verdedigd waardoor de doelpunten makkelijk werden weggegeven. SDO probeerde te forceren door anders te gaan spelen. Dit hielp niet, sterker nog, OVVO liep uit naar 8-14. Hierna kwam SDO nog terug tot 4 verschil maar dit verschil kon niet meer te niet gedaan worden. Er werd om en om gescoord en uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 14-18 eindstand.

Foto’s: Anno Visser