Logo SDO Het lijkt een wekelijkse kwaal te worden; na een prima eerste helft wordt dit goede spel niet doorgezet in de tweede helft. Zo ook afgelopen zaterdag. Na een…

11-10 ruststand stond er na zestig minuten 19-25 op het scorebord. Wederom een verlies.

SDO-Nieuwerkerk is al jaren een beladen wedstrijd en was het SDO dat scherper uit de startblokken schoot met een een 3-0 voorsprong. Maar goede fases werden afgewisseld met mindere fases. Mede hierdoor werd de voorsprong al snel omgebogen naar een 3-4 achterstand.

Gedurende de eerste helft was de veerkracht van de Kamerikse ploeg sterk. Waar Nieuwerkerk telkens 2 of 3 doelpunten voorkwam, lukte het SDO om positief te blijven knokken en telkens weer terug te knokken. Zo gingen de Kamerikers, na een 6-9 tussenstand, met 11-10 de rust in.

Het was zaak om ditmaal de goede eerste helft door te zetten naar de tweede helft. Wederom was dit niet het geval. Een rush van vijf doelpunten op een rij van de bezoekers zorgden voor de stand van 11-15. Een time-out van de thuisploeg was nodig om een andere tactiek te bespreken. Ook kwam Bouke van Koerten in het veld die direct zijn eerste schot bekroonde met een doelpunt. Dit resulteerde er in dat er werd teruggevochten tot 14-16. Maar kleiner dan twee doelpunten is het verschil niet meer geweest.

Door middel van verscheidene wissels werd geprobeerd een ommekeer te veroorzaken maar dat bleef uit. De achterstand werd langzaam groter, mede door de grote verdedigende druk die de Kamerikers kregen. De tussenstand van 14-16 werd 16-21. Dit gat van vijf doelpunten wist SDO niet meer te boven te komen. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld door Nieuwerkerk en de scheidsrechter floot af bij een stand van 19-25.

Foto’s: Anno Visser