Logo Korfbal Zaterdag werd in Kamerik de korfbalwedstrijd in de hoofdklasse gespeeld tussen het gepromoveerde SDO/VerzuimVitaal en het uit de Korfbal League gedegradeerde…

Dalto/BNApp.nl uit Driebergen-Rijsenburg.

Na een stroef begin waarin Dalto liet zien wat korfballen was en een gat van vijf doelpunten voorsprong opbouwde, kwam SDO beter in de wedstrijd en knokte zich terug. De Kamerikse ploeg maakt de 14-15 en het was bijna rust. Zou SDO met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken? Dat zou een erg goede prestatie zijn na de mindere start van de wedstrijd. Echter het was Dalto dat nog scoorde voor rust en zo stond er halverwege een 14-16 op het scorebord.

Van 14-16 achter stond het binnen tien minuten in de tweede helft gelijk: 22-22. Na een 23-23 tussenstand scoorde SDO vier keer op rij: 27-23. Dalto zette in de slotfase weer aan en met nog drie minuten op de klok stond het ineens weer gelijk: 30-30. Meteen na de gelijkmaker scoort Dico Beijeman van afstand de 31-30 met nog ruim twee minuten te spelen. Maar wat Dalto ook probeerde in de stand kwam geen verandering meer.

Foto’s: Anno Visser