Logo SDO VerzuimVitaal Na de zeperd van vorige week tegen Dalto, waren de korfballers van SDO/VerzuimVitaal er zaterdag in Kamerik op gebrand om deze wedstrijd beter voor de dag…

te komen tegen koploper Nic uit Groningen.

Na een gelijk opgaande beginfase sloeg Nic bij 4-4 als eerste een gaatje: 4-6. Doordat SDO nauwelijks scoorde en Nic op een gegeven moment toch de korf wist te vinden liep Nic uit naar een voorsprong van vier doelpunten en werd uiteindelijk met 8-12 gerust.

SDO kwam in de tweede helft beter voor de dag en ging aanvallend ook meer ballen door het mandje gooien. Langzaam kwamen de Kamerikers terug tot 15-16 en iedereen voelde dat er toch misschien nog meer in zat deze wedstrijd. Maar na deze goede fase stokte het ineens weer in de Kamerikse aanval. Het verschil werd weer groter en uiteindelijk stond er een 17-22 eindstand op het scorebord.

Wie weet wat er volgende week mogelijk is, maar veel hoop dat de Kamerikse ploeg de degradatie nog kan ontlopen is er niet, mede gezien de andere uitslagen. Alle concurrenten wonnen zaterdag, waardoor het gat met hen vier punten is geworden.

Foto’s: Henk Wit