Op de allerlaatste speeldag van het lange korfbalseizoen boekte SDO/Blijwerkt alsnog de eerste echte zege op het veld. In een vermakelijke en spannende wedstrijd versloeg de thuisploeg Fiks uit Oegstgeest met 20-19.

Op 15 juni moest het een feestdag worden voor de club uit Kamerik. Het 60-jarig jubileum werd gevierd met allerlei activiteiten. De wedstrijd tegen Fiks vormde slechts het voorprogramma en uiteindelijk kon SDO juichen na het laatste fluitsignaal.

Het was een gelijk opgaand duel waarin vooral topscorer Jelmer Beijeman zich liet gelden in de eerste helft. In tweede bedrijf begonnen ook de andere mannen met scherp te schieten. Opvallend waren de acties van Sander Harinck, die voor het jeugdige elan zorgde.

De laatste minuten stonden in het teken van publiekswissels. Maar liefst zeven selectiespelers hangen de schoenen aan de wilgen en nemen afscheid van de selectie.

Er werd onder andere afscheid genomen van Kim van Leeuwen, Vivian de Leeuw en clubicoon Dico Beijeman. Robin van der Vliet gaat volgend jaar haar heil zoeken bij Tempo Alphen aan den Rijn in de Korfbal League.

De wedstrijd lag daardoor twee minuten voor tijd lang stil. Het was de vraag welk team het meest geconcentreerd de draad weer op kon pakken. Uiteindelijk had de sterk spelende Jakko de Wit zijn vizier nog op scherp en hij tekende voor de winnende treffer in de laatste minuut.

Met deze overwinning werd er ook in stijl afscheid genomen van coach Jesper Oele, hij werd vorig seizoen zowel in de zaal als op het veld kampioen in de Overgangsklasse met SDO.

Een unieke prestatie die wellicht geƫvenaard kan worden door de nieuwe trainer Edwin Visser. Voor hem en de uitgedunde selectie van de Kamerikers wacht de niet geringe uitdaging om volgend seizoen weer iedere week sterk voor de dag te komen.

Foto’s SDO Kamerik

De selectie van SDO voor het laatst in deze samenstelling