Logo SDO SDO/Blijwerkt is ook in de zaal weer terug van weggeweest in de hoofdklasse. Als promovendus is handhaving het doel. In de openingswedstrijd van het zaalseizoen…

kwam titelfavoriet Tempo op bezoek. In deze derby van het Groene Hart gaven de Kamerikers lang goed partij. Uiteindelijk werd het een duidelijke 17-28 overwinning voor de Alphenaren.

De eerste helft ging gelijk op. In een volgepakte Schulenburch, had Tempo moeite SDO bij te benen. Bij een stand van 7-7 wist de thuisploeg zelfs een verrassend gaatje te slaan naar 10-7. Door twee tegendoelpunten vlak voor de rust stond er 10-9 op het scorebord.

De druk om te presteren de tweede helft lag bij Tempo en die bleek goed om te kunnen gaan met die druk. SDO had de tweede helft zichtbaar meer moeite mee te blijven scoren om zo in het spoor te blijven. Het eerste gat van vier doelpunten werd geslagen bij 13-17. Daarna wist Tempo het verschil langzaam uit te bouwen. Bij een stand van 17-23 was het gespeeld. Het lukte de spelers en ingebrachte wissels van SDO vervolgens niet meer om nog wat moois voor te schotelen aan het thuispubliek. Tempo liep uit naar een ietwat geflatteerde 17-28.

Foto: SDO/Blijwerkt

Kim van Leeuwen scoorde twee keer tegen Tempo
sdo