Op een zonnige zaterdagmiddag is het SDO/Blijwerkt niet gelukt om de eerste punten van het veldseizoen binnen te slepen. TOP uit Arnemuiden won het duel, waar doelpunten schaars waren: 8-13.

Voor de neutrale kijker viel er weinig te genieten. Vanwege de wind speelde de wedstrijd zich af op één kant van beide vakken. Het spel werd weinig verplaatst, waardoor het spelbeeld bij beide ploegen heel statisch oogde. De schotpercentages van beide ploegen waren zeer zwak.

SDO heeft de wedstrijd vooral verloren in de rebound, die vaak een prooi werden voor de twee lange mannen bij TOP.

Om het tij te keren werd in de tweede helft Gerhard Gouderjaan binnen de lijnen gebracht. Hij bracht wat meer ‘schwung’ in de aanval en beloonde zichzelf met een rake poging van afstand. Sander Harinck werd verplaatst naar het andere vak, zodat aanvoerder Hilbert van Koerten meer in de spits kwam te staan. Maar door de lange aanvallen van TOP was er weinig tijd om van deze nieuwe situatie te profiteren.

Van echte wedstrijdspanning is er in de tweede helft geen sprake meer geweest, waardoor de wedstrijd als de bekende nachtkaars uitging.

Foto: Archiefbeeld RPL Woerden