Logo SDO VerzuimVitaal Zaterdag speelden de korfballers van SDO/VerzuimVitaal in Kamerik tegen titelkandidaat KC Wageningen. De eerste helft was niet van een hoogstaand niveau…

van beide kanten. SDO stond elke keer aan de goede kant van de score maar Wageningen bleef goed bij. Aan het eind van de eerste helft kon SDO een gaatje van twee doelpunten slaan: 10-8 en dit was ook de ruststand.

In de tweede helft werd er zeer scherp gestart waardoor er na 10 minuten al een gat van zes doelpunten was: 16-10. De 17-10 was een zeer mooi uitgespeelde kans van Dico Beijeman. Maar na dit doelpunt stopte de scores SDO door tactische omzettingen van Wageningen. Ook de volle steun van het supporterslegioen Fort Oranje kon het tij niet keren.

Met nog minder dan twee minuten op de klok stond er een stand van 19-19 op de klok en was nog alles mogelijk. Rik Brouwer maakte de 19-20 met nog 50 seconden en SDO kreeg nog een kans om de 20-20 te maken maar die werd niet benut. Jasper Broenink besliste wedstrijd door in de laatste seconde de eindstand op 19-21 te brengen.

Foto’s: Anno Visser