In een eerste helft waar SDO/Blijwerkt vaak aan de goede kant van de score stond, kon de ploeg niet de voorsprong verder uitbouwen en werd er gerust met een 13-12 voorsprong. Dit kon niet worden vastgehouden, doordat vooral één van beide vakken de vele kansen niet kon afmaken. De eindstand werd daardoor 23-22.

Er stond voor SDO weer een belangrijke wedstrijd te wachten tegen KCR. Voor beide ploegen was het belangrijk dat er gewonnen werd. Voor KCR, omdat men dan weer omhoog kon kijken en voor de Kamerikse ploeg om aan te sluiten bij de plekken die uitzicht geven op handhaving.

Daarbij werd vanuit beide kanten scherp gestart. KCR nam het voortouw tot het moment dat SDO op 5-5 kwam. De Kamerikse bezoekers hadden de overhand, maar kon niet een grotere voorsprong dan van twee tot drie goals pakken. Er waren genoeg momenten om uit te lopen naar een grotere voorsprong, maar zelfs de mooiste kansen gingen er niet in. Als SDO hierin verzuimde, dan sloeg KCR meteen toe. Hierdoor ging de eerste helft qua score gelijk op en kon er gerust worden met een 12-13 voorsprong voor de Kamerikers.

De tweede helft ging het eigenlijk hetzelfde, maar dan andersom. KCR had elke keer een voorsprong te pakken en vervolgens moest SDO steeds weer terugkomen van een achterstand.

De ploeg uit Kamerik slaagde er niet meer in op voorsprong te komen, ondanks de kansen die er wel degelijk lagen. SDO verloor de wedstrijd daarom uiteindelijk met 23-22. Als de vele grote kansen goed benut waren, was dit niet nodig geweest.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet