Logo SDO VerzuimVitaal De korfballers SDO/VerzuimVitaal speelden zaterdag in Kamerik tegen Avanti uit Pijnacker. Door het verlies afgelopen maandag tegen koploper DSC was de…

Kamerikse ploeg al gedegradeerd uit de Hoofdklasse en het op de tweede plaats staande Avanti kon DSC alleen in theorie nog inhalen.

Na een gelijk opgaand begin werd Avanti na 3-3 sterker en kon al snel een voorsprong pakken op de thuisploeg. Na de time-out van Jesper Oele werd er met meer energie gespeeld. SDO kon aanhaken en het verschil tot de rust op vier doelpunten houden: 10-6.

In de tweede helft begon Avanti weer sterker dan SDO en kon makkelijk uitlopen naar een comfortabele voorsprong van zeven doelpunten. SDO probeerde het wel maar slaagde er niet in om er nog echt een inhaalslag van te maken. Er werden nog wel enkele wisselingen gedaan bij SDO en Avanti waardoor SDO tegen het einde langzaam dichterbij kroop. Om nog een punt uit de wedstrijd te slepen kwam dit herstel echter te laat, zodat bij 17-19 werd afgefloten.

Aan het eind van de wedstrijd werden Naduah Breedijk en Anne van Leeuwen nog bedankt voor hun jaren bij SDO. Helaas stoppen zij met korfballen om wisselende redenen.

Foto: PR/SDO
Bouke van Koerten scoort uit een doorloopbal voor SDO/VerzuimVitaal
21 sdo