Logo SDO In de eerste helft tegen mede promovendus Fiks uit Oestgeest, waarin SDO/BlijWerkt vaak tegen achterstand van twee doelpunten aankeek, was er toch…

wel een andere ploeg te zien dan in de voorgaande weken. Meer strijd en beleving, die een aantal wedstrijden niet te zien was als SDO op een achterstand kwam. Na een 14-11 ruststand liep Fiks in de tweede helft snel uit naar een groter verschil en die klap kwamen de Kamerikse korfballers niet meer te boven. Eindstand 27-21.

Het strijdplan van de Kamerikers was om gretig beginnen. Dit was in het begin misschien wel iets te gretig, waardoor SDO meteen tegen een achterstand aankeek van 2-0. Maar dit werd binnen een mum van tijd omgezet naar een 2-3 voorsprong. Fiks greep wel meteen naar een time-out. Daarna draaide de thuisploeg de rollen om en pakte een voorsprong van twee doelpunten. Dit verschil bleef zo tot kort voor rust, toen maakte Fiks de 14-11. De Kamerikse ploeg speelde een goede eerste helft, maar had het vizier niet op scherp staan.

Het plan was om in de tweede helft weer dichterbij te kruipen. Maar dat plan mislukte omdat Fiks meteen raak schoot. SDO liet zich daardoor niet van de wijs brengen, probeerde bij te blijven of misschien door te drukken. Maar Fiks dacht daar anders over en zette aan. De oranjehemden waren even niet goed bij de les en hiervan profiteerde de thuisploeg direct. Van een 15-13 stand liepen de Oegstgeesters uit naar een 20-13 voorsprong, een onoverbrugbare achterstand. Af en toe kon men nog op vijf doelpunten verschil komen. Maar meteen daarna schoot Fiks weer de hoop weg, waardoor SDO terecht verloor met 27-21 van een goede ploeg.

Foto’s: Kevin den Otter