De bezoekers van Tweemaal Zes uit Maartensdijk gingen goed van start, maar al snel pakten de Kamerikers het over, maar verzuimden toen door te drukken. De tweede helft was van beide ploegen matig, maar uiteindelijk trok TZ aan het langste eind: 20-21.

In de eerste helft kon geen van beide ploegen de voorsprong doordrukken, waardoor het een gelijk opgaande strijd werd. Aan het begin van het duel waren het vooral de Maartensdijkers die aan de goede kant van de score waren te vinden.

Daarna was het SDO dat het overnam en zelfs op een verschil van vijf goals kwam bij de stand 13-8. Maar de Kamerikse ploeg kon het verschil niet vasthouden en TZ wist terug te komen tot een verschil van twee doelpunten. Er werd gerust met een 15-13 tussenstand.

De tweede helft begon aan beide kanten heel slordig. Na tien minuten waren er pas twee goals gevallen. SDO bleef wel aan de goede kant van de score, maar kon niet meer tot goede aanvallen komen, doordat de energie aanvallend stukken lager lag dan in het eerste bedrijf van de voorstelling.

In de laatste twee minuten kwam TZ op gelijke hoogte 20-20. Aanvallend was de thuisploeg weer snel de bal kwijt en brachten de bezoekers de 20-21 op het scorebord. SDO kreeg hierna nog één aanval om er nog een gelijkspel uit te slepen, maar de ploeg kon niet over het dode punt heen stappen, mede als gevolg van te laat wisselen. Al met al een zeer teleurstellend begin van de zaalcompetitie voor de Kamerikers.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet