Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van SDO/Blijwerkt de return tegen Tempo uit Alphen aan den Rijn op het programma. De Alphenaren staan eenzaam bovenaan, terwijl …

SDO daarentegen nog puntloos onderaan bungelt.

Er werd gretig en scherp begonnen. Jelmer Bijeman wist met zijn eerste schot meteen de score te openen. Dit zorgde voor een leuke openingsfase waar de Kamerikers met 2-4 voorkwamen. Tempo wist het hoofd koel te houden door een run van tien goals te scoren en de stand op 12-4 te brengen. Daarna scoorden beide ploegen gelijk op, wat de ruststand van 17-9 op het bord zette.

Ook de tweede helft ging gelijk op. Tempo haalde niet het niveau niet meer, waardoor SDO de achterstand niet veel groter liet worden. Bij 26-15 bracht coach Oele drie jonge spelers uit het tweede in. Anne van Meurs verzilverde haar eerste schot met een doelpunt. Aimee Hoogeveen deed dit ook ten scoorde hierna nog tweemaal. Jacco de Wit wist op zijn beurt nieuwe energie in de aanval te brengen, waardoor er veel dreiging kwam. Het lukte Tempo echter het grote gat dat in de eerste helft werd geslagen, professioneel uit te spelen tot 32-20.

Foto: SDO/Blijwerkt – Kim van Leeuwen scoorde twee voor SDO tegen Tempo
sdo1