Logo SDO VerzuimVitaal De korfballers van SDO/VerzuimVitaal uit Kamerik begonnen zaterdag sterk tegen het op gelijke hoogte staande Rohda uit Amsterdam. Na de 3-0 van Naduah…

Breedijk kon Rohda het eerste doelpunt maken van de wedstrijd. Na de 8-4 kwam Rohda beter in de wedstrijd en knokte zich punt voor punt terug. Bij rust stond het 10-10. Na rust startte SDO weer sterk Naduah Breedijk zette de ploeg op een 11-10 voorsprong.  Om en om scoorden beide ploegen tot de stand van 14-14. Hierna sloeg Rohda een gaatje van drie doelpunten.

Na de time out van SDO kwam de ploeg weer terug. Bij een stand van 20-20 leek het of de thuisclub, onder aanvoering van de supporters, de wedstrijd zou overnemen. Niets bleek minder waar. Rohda pakte opnieuw een voorsprong van liefst 21-25 enkele minuten voor tijd. Nog één keer zetten de Kamerikers aan om er een punt uit te slepen.

In een sterke eindfase kwam SDO verrassend terug tot 24-25. Rohda speelde de laatste aanval slordig uit waardoor SDO met nog zeven seconden op de klok nog één keer kon schieten. Helaas voor SDO en gelukkig voor Rohda was dit schot niet goed genoeg. De einduitslag bleef dus steken op 24-25.

Foto’s: Anno Visser