Logo SDONa een belangrijke zege op Pernix, ging SDO/BlijWerkt opgewekt en met vertrouwen richting Kampen om DOS te bestrijden, een altijd lastige tegenstander voor de Kamerikers…

DOS Kampen liet vanaf het begin duidelijk zien dat ze wilden winnen. Bij De Kamerikse ploeg waren veel slechte schoten, was de rebound snel weg en er werden veel verdedigende fouten gemaakt. DOS ging gewoon door waarmee ze bezig waren en konden zo het verschil naar zes doelpunten brengen: 10-4 en met deze stand trokken de spelers en speelsters richting kleedkamer en de thee voor de rust.

Na de hervatting verwachtte men een ander SDO, maar dit gebeurde niet. Het was te slap, geen passie en veel stilstaan na een schot.

DOS ging ondertussen lekker door en bleef met met veel energie korfballen. Daarbij kwam er ook nog bij dat de schoten van DOS Kampen ook nog steeds beter gingen vallen. Hierdoor kon de thuisploeg nog verder uitlopen. Er stond op een gegeven moment zelfs een 21-7 stand op het scorebord. Een gat van veertien doelpunten dat uiteindelijk, mede door invaller Bouke van Koerten, op het wedstrijdformulier nog iets dragelijker werd: 22-12.