Logo Korfbal De korfballers van SDO/VerzuimVitaal moesten zaterdag in Kamerik aantreden tegen Deetos/Snel uit Dordrecht. Deetos/Snel was voorafgaand aan deze…

wedstrijd medekoploper in de Hoofdklasse B. De ploeg verloor echter doordeweeks van Avanti en je zou verwachten dat ze dus uit waren op revanche. Niets bleek minder waar.

De Kamerikers hadden niets te verliezen en zo startte de ploeg dan ook. Geduldig en oerdegelijk ging SDO te werk, wat tot ergernis leidde bij Deetos/Snel. Lange aanvallen met veel rebounds bij de Kamerikers en korte aanvallen bij de ploeg uit Dordrecht leidden tot een 3-1 voorsprong. Bij rust stond er een verrassende 9-5 voorsprong.

In het eerste deel na rust werd er door SDO niet gescoord en zo stond er, met nog twintig minuten op de klok, een 9–9 tussenstand. Juist op dat moment ging het publiek achter de ploeg staan en wisten Jurre van der Haven en Bouke van Koerten het gaatje weer op twee doelpunten te krijgen. Met nog een minuut te spelen stond een 16-16 stand op het scorebord met SDO aan de bal. Robin van der Vliet scoorde uit een doorloopbal en sportpark Mijzijde ontplofte: 17-16.

Foto: PR SDO
Mark Meijers in de aanval
19 sdo