Logo SDO Onder perfecte omstandigheden voor een mooie wedstrijd lukte het de korfballers van SDO/Blijwerkt niet te winnen van Sporting Delta uit Dordrecht. In een wedstrijd…

die op en neer ging, trok Sporting Delta nipt aan het langste eind: 15-17.

Het waren twee ploegen die beide de punten hard nodig hadden, Dit was te merken aan de scherpte in het begin van de wedstrijd. Gedurende de eerste helft waren het de Kamerikers die telkens een gat van twee doelpunten creëerden. Tot een mindere fase van de thuisploeg waar het van een 8-6 voorsprong naar een 8-10 ruststand ging.

Tijdens de theepauze werd het duidelijk dat de scherpte in de afronding beter moest en kwam ook de beleving weer terug. Dit resulteerde zelfs tot de enige voorsprong in de tweede helft: 11-10. Toch wist Sporting Delta deze voorsprong weer om te draaien.

Waar het het de Kamerikers lukte van een achterstand in de laatste minuten terug te komen tot 15-16 en er misschien een puntje uit te slepen viel, bleek dit toch niet mogelijk. Om nog een aanval op de gelijkmaker te krijgen moest er een strafworp veroorzaakt worden. Deze werd koel afgemaakt. Dit zette de eindstand van 15-17 op het scorebord.

Foto’s: Kevin den Otter