Logo SDO Op de dag die in het teken stond de vorig jaar overleden supervrijwilligster Cora Burggraaf en de Roparun, wist SDO/BlijWerkt na een moeizame eerste helft te winnen.

De tegenstander KCR uit Ridderkerk is een bekende van SDO. Op het veld en in de zaal werd al twee keer van deze ploeg gewonnen. In de eerste vijf minuten wist geen van beide teams te scoren. Met name in de afronding ontbrak de scherpte bij de Kamerikers. Om daar verandering in te brengen werd Dico Beijeman ingebracht, maar het gewenste resultaat bleef uit en gingen de teams rusten bij 10-10.

Een pauze waarin SDO de koppen bij elkaar stak en constateerde dat er meer energie geleverd moest worden, resulteerde in een energiek begin van de tweede helft waarin Dico Beijeman twee keer achter elkaar wist te scoren. Zijn broer Jelmer deed hetzelfde wat resulteerde in een verschil van vier doelpunten. Dat verschil bleef gedurende de tweede helft ongeveer gelijk. Tot de laatste vijf minuten waarin KCR nog terugkwamen tot twee goals verschil, maar SDO bleef rustig en maakte de goede keuzes. Het wist nog éénmaal te scoren, wat de eindstand op 22-19 bracht.

Foto’s: Anno Visser