Logo SDO Afgelopen zaterdag stond SDO/Blijwerkt voor de hervatting van de veldcompetitie. Waar in de zaal het kampioenschap binnen werd gesleept, is kampioen worden ook…

het doel op het veld en van naaste concurrent Pernix Leiden werd gewonnen met 21-24.

Pernix ging vol energie de wedstrijd in. SDO was echter niet onder indruk en korfbalde zich er goed onderuit. Via doelpunten van Hilbert van Koerten, Jelmer Beijeman en Dave van der Meulen stond het al snel 1-4. Pernix vloog dan ook al snel de time out in om het spel van de Kamerikers te onderbreken. Dit lukte, maar zelf bleef de ploeg niet scoren. SDO bleef constant aan de goede kant van de score en bij 8-10 werd er gerust.

En zo gebeurde het ook in de tweede helft. SDO maakte minder onnodige overtredingen, waar Pernix niet slim om ging met het arbitrale duo. Gerhard Gouderjaan en Jelmer Beijeman maakten de tweede helft meerdere afstandsschoten die belangrijk waren voor de ploeg uit Kamerik.

Pernix gaf niet op en kwam door individuele kwaliteiten tegen het einde van de tweede helft toch nog even dichtbij op één doelpunt, maar via een vrije bal van Kim van Leeuwen en een schot van Karin Kastelein – van Zanten werd de wedstrijd op slot gegooid. Bij 21-24 werd er dan ook afgefloten.  

Echter bleek na geruime tijd na de wedstrijd dat de stand verkeerd was neergezet op het wedstrijdformulier. De 21-23 eindstand op het wedstrijdformulier was nog steeds een overwinning voor SDO en dat ene doelpunt zal waarschijnlijk het verschil niet maken in de eindstand.

Foto: SDO/Blijwerkt
Jelmer Beijeman was in de tweede helft goed op dreef voor SDO Blijwerkt
sdo