SDO/BlijWerkt heeft afgelopen zaterdag wederom gewonnen. Tweemaal Zes uit Maartensdijk was ditmaal het slachtoffer.

Wanneer men de eerste tien minuten had bekeken, leek het er niet op dat SDO de wil had om te winnen. Na acht minuten stond er 6-1 op het scorebord. De ploeg uit Kamerik begon zwak en afwachtend.

Na een time-out werd er uit een ander vaatje getapt. Er werd weer gestreden voor elke bal en de doelpunten begonnen weer te vallen. Door doelpunten van onder andere Hilbert van Koerten, Rosanne Lansbergen en Gerhard Gouderjaan werd de achterstand omgezet naar een 8-9 voorsprong bij rust.

Het eerste schot van Tweemaal Zes na de hervatting leverde direct een doelpunt op. Het was te hopen dat dit niet dezelfde slappe start van de Kamerikers zou betekenen. Dit bleek niet het geval.

Er werd beter gespeeld en met positiviteit bleef er gewerkt worden voor de overwinning. Een 12-11 achterstand werd omgezet naar een 13-17 voorsprong. De tegenstander leek gebroken, maar kwam desondanks toch nog terug tot 18-20 met nog twee en een halve minuut te spelen.

De wedstrijd werd ditmaal volwassen uitgespeeld. Lange aanvallen volgden, afgewisseld met goede verdedigende acties. Dit resulteerde in een 19-21 eindstand. Verdiende en welkome punten voor SDO, opnieuw geweldig gesteund door de supporters van Fort Oranje.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet