Logo SDO VerzuimVitaal Nadat de inhaalwedstrijd afgelopen donderdag verloren werd van het Amsterdamse Rohda moesten de korfballers van SDO/VerzuimVitaal zaterdag in Kamerik winnen…

van Unitas/Perspectief uit Harderwijk om nog kansje te houden op handhaving in de hoofdklasse. Al snel nam SDO het initiatief in de wedstrijd en pakte een voorsprong van vier doelpunten. Dit konden ze niet volhouden en ze mochten blij zijn dat het bij de rust 15-15 stond.

Ook de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en met nog zeven minuten op de klok was het 22-22. De aanvalsvakken van beide ploegen lukte het niet om een verschil te maken. De laatste minuut was inmiddels ingegaan zonder een van beide ploegen wist te scoren.

Nog 10 seconden op de klok. Jelmer Beijeman doet alsof hij aanlegt voor een snel schot, maar speelt de bal toch nog af. De bal komt in de aangeef en Jelmer Beijeman komt er langs voor de doorloopbal en deze wordt gemist tot afgrijzen van het Kamerikse publiek. Echter, Jelmer Beijeman vangt de bal zelf af en legt de bal met één hand in de korf: 23-22. De Kamerikers pakten hun laatste kans in de strijd om handhaving.

Foto’s: Anno Visser