Logo SDO Bij de Oranje Wit in Dordrecht had in de afgelopen week een paleisrevolutie plaatsgevonden. De ploeg speelde tot nu toe ver onder hun niveau en was daardoor…

ook niet gemotiveerd. Door een trainerswisseling werd oudgediende Wouter Blok weer aan het roer gezet en dat was te merken. Zoals een Oranje Wit-supporter na afloop opmerkte: de ploeg was onherkenbaar veranderd en speelde weer met elan, waardoor het de Kamerikers erg moeilijk werd gemaakt. Mede doordat de SDO/Blijwerkt zelf ook niet op dreef was, werd uiteindelijk zeer moeizaam met 22-24 aan het langste eind getrokken.

SDO/Blijwerkt zette meteen de toon in de wedstrijd door snel te scoren. Oranje Wit was niet onder de indruk en kon in het begin van de eerste helft steeds bij blijven. De ploegen gingen derhalve rusten met een 13-15 ruststand.

De tweede helft was van beide kanten niet goed, waardoor er weinig gescoord werd. De bezoekers bleven wel lange tijd aan de goede kant van de score, maar Oranje Wit kwam langszij. In de laatste minuut kon Oranje Wit nog maken en dat betekende 22-23. Maar verder lieten de Kamerikers het niet komen en Manouk Kortman maakte de winnende goal: 22-24.

Foto: SDO
Dave van der Meulen valt aan tegen Oranje Wit
sdo