Logo SDO Na een sterke start van de gasten uit Middelburg, kwamen de korfballers van het Kamerikse SDO/Blijwerkt, na een aanvankelijke achterstand, sterk terug.

Via 15-14 bij rust werd er uiteindelijk een 29-24 overwinning geboekt op het nog ongeslagen Swift.

In de beginfase kwam Swift op voorsprong. SDO bleef even bij, ma een kwartier spelen was het gat opgelopen tot vijf doelpunten en moest SDO echt aan de bak. Ook door meer verdedigende controle kon de Kamerikse ploeg weer bijkomen. Met nog twee seconden op de klok scoorde Hilbert van Koerten met een prachtige spronggoal en zette de Kamerikers voor rust op voorsprong: 15-14.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld. Swift bleef scoren en SDO was over meerdere schijven gevaarlijk. Een paar keer nadat de verdediging van Swift het even niet had, wist SDO een klein gaatje te slaan. Toch moesten de Kamerikers blijven knokken voor de winst.

Nadat de Zeeuwen eerst nog op 20-20 gelijk kwamen, zette SDO een succesvol slotoffensief in. Bij 28-24 en nog een minuut te gaan was de wedstrijd gespeeld. De punten zouden in Kamerik blijven en Swift had daar vrede mee. Alleen Dico Beijeman was nog niet klaar met de wedstrijd en schoot de 29-24 eindstand op het bord.

Foto’s: Anno Visser