Nadat SDO/Blijwerkt vorige week nog de punten liet schieten in Amstelveen, lukte het in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen wel weer de volle buit te halen.

Ondo uit Middelburg was het tweede slachtoffer van de dadendrang van de Kamerikers en werd het 16-14 zege voor de thuisploeg.

De Kamerikers begonnen vooral verdedigend fel aan de wedstrijd. Het lukte Ondo niet om daar onderuit te spelen, zodat de uitploeg pas na een kwartier de eerste score liet aantekenen. SDO had er zelf intussen pas vier gemaakt, te weinig om de werkelijke krachtsverhoudingen in cijfers uit te drukken. Ondo kon zo in het laatste kwartier van de eerste helft blijven aanklampen. Met een stand van 8-4 gingen beide ploegen aan de thee.

De tweede helft werd geopend met een score van de Zeeuwen. Een snelle reactie van Jelmer Beijeman verhinderde dat Ondo gelijk op twee verschil kon komen. Toch was het begin van de tweede helft voor de gasten, het werd 9-7. Met twee rake afstandsschoten werd de voorsprong weer vergroot.

Ondo naderde met nog zeven minuten op de klok weer tot twee punten, 14-12. Het zorgde voor een spannende slotfase, maar de spelers van SDO hielden het hoofd koel. De meest koele kikker bleek Gerhard Goudriaan, hij schoot de beslissende 16-13 binnen uit een korte kans zonder rebound.

Foto’s: Anno Visser