SDO/Blijwerkt startte de wedstrijd tegen Voorburg En Omstreken in Voorburg voortvarend. De Kamerikers hadden een reeks staan van vier gewonnen wedstrijden en wilden dit graag voortzetten tegen VEO.

Dit liet SDO meteen zien in de eerste paar minuten en de ploeg pakt meteen een voorsprong van 4-0. De Kamerikers vergaten daarna door te drukken en ervoor te zorgen dat de wedstrijd al beslist was in het eerste kwartier. Het stokt daarna en VEO kan terugkomen. Er was geen paniek bij SDO en de ploeg kon rustig aan de voorsprong weer uitbouwen. De bezoekers gingen met een 5-10 voorsprong rusten.

Ook in de tweede helft begon de Kamerikse ploeg goed en kon de score snel uitbouwen naar tien doelpunten verschil en zo was de wedstrijd binnen tien minuten in de tweede helft al gespeeld. Nu was het aan SDO de taak om de voorsprong verder uit te bouwen en ervoor te zorgen dat VEO niet meer terug kon komen.

Het niet meer terug te laten komen van VEO lukte, maar nog verder uitlopen kon SDO nauwelijks en zo bleef het verschil steeds rond tien of elf goals. Op een stand van 12-23 werd er afgefloten door scheidsrechter Peeters.

Archieffoto: SDO – Jelmer Beijeman en Gerhard Gouderjaan in de aanval