Logo SDO Bij SDO/BlijWerkt-HKC uit Utrecht was het vanaf het begin tot eind spannend. Er werd aan beide kanten niet goed gespeeld of was het juist dat aan beide kanten…

goed werd verdedigd? In de eerste helft stond HKC vaak aan de goede kant van de score, maar dit was vaak maar één doelpunt verschil. In het tweede bedrijf bleef het lang gelijk op gaan en werd de wedstrijd pas in de laatste minuten beslist.

In een bomvolle sporthal de Schulenburg nam HKC meteen de leiding. Maar de thuisploeg had elke keer een antwoord, waardoor er bij 12-12 werd gerust.

Na de pauze werd het slordiger van beide kanten. Het was de vraag of dit kwam door de verdedigende druk van beide ploegen of dat er toch teveel druk op de spelers stond. Het was weer stuivertje wisselen wie er op voorsprong zou komen. HKC deed dat als eerste, maar door invaller Dico Beijeman kwam SDO op gelijke hoogte. Doordat HKC voor de zoveelste keer instapte kon SDO aanleggen vanuit een strafworp om op voorsprong te komen: 22-21. HKC kon nog drie schoten lossen, maar die werden allen gemist en kon SDO de tijd uitspelen.

Foto’s: Anno Visser