Na een kleine pauze vanwege de voorjaarsvakantie mocht SDO/Blijwerkt deze wedstrijd weer aantreden tegen De Meervogels uit Zoetermeer.

SDO startte de wedstrijd niet goed genoeg om meteen een voorsprong te pakken. De Meervogels pakte het initiatief en kwam meteen 2-0 voor en moest dethuisclub in de achtervolging. Er werd om en om gescoord. Geen van de ploegen kon echt het verschil maken in de beginfase.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg SDO verdedigend beter grip op de tegenstander en de Kamerikse ploeg kwam steeds dichterbij. SDO zette in de slotfase van de eerste helft duidelijk aan en dit resulteerde in vier doelpunten op rij en een voorsprong van twee punten en een 13-11 tussenstand.

Na de rust probeerde SDO de druk hoog te houden en het zorgde er wel voor dat de Meervogels hard voor hun doelpunten moesten werken. De oranjehemden waren beter, maar werden de goals verdeeld over beide ploegen. Er werd stuivertje gewisseld tot 17-15.

Hierna deden de Kamerikers wat ze al eerder hadden moeten doen. Weer een reeks van vier doelpunten achter elkaar en zo stond het 21-15. De wedstrijd werd goed uitgespeeld door SDO en er werd uiteindelijk gewonnen met 24-19.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet