Nadat vorige week verloren werd van Pernix mocht SDO thuis aantreden tegen Valto uit De Lier. De Kamerikse ploeg wilde op het nieuwe veld graag laten zien waar ze toe in staat zijn en spoot uit de startblokken. De beginfase was voor SDO en na een tussenstand van 8-, werd er op de thee aangegaan met een geruststellende voorsprong van 11-8 in Kameriks voordeel.

Waar SDO de eerste helft sterk startte deed Valto dit de tweede helft. Binnen vijf minuten stonden de Kamerikers ineens 13-14 achter, maar na een time-out werd de draad weer opgepakt en werd er erg goed gekorfbald. De thuisclub pakte opnieuw de leiding en liep al snel uit naar een voorsprong van vier doelpunten.

Valto was niet bij machte om bij te blijven in deze fase. Omdat er ook aanvallend goed werd gekorfbald, leek het verdedigend af en toe wat minder scherp bij SDO. Hierdoor werd de voorsprong niet groter dan vier doelpunten en kregen de bezoekers kansen om mee te blijven scoren.

Dit deden ze ook, de voorsprong van vier doelpunten bleef echter intact en uiteindelijk werd er afgefloten bij een 25-21 overwinning voor SDO.

Foto: SDO