Logo SDO Het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip moest zaterdagavond aantreden tegen Antilopen. Het Antilopen, wat de laatste wedstrijden belangrijke…

punten haalde tegen concurrenten en tegen HKC. Hierdoor was het de laatste drie wedstrijden ongeslagen gebleven en mocht niet onderschat worden, ook al werd er thuis met 31-19 van gewonnen. De Kamerikers maakten geen fout en wonnen met 20-27.

De start van de Kamerikers was goed: Hilbert van Koerten benutte meteen een vrije bal. Hierna werd langzaamaan de voorsprong uitgebouwd. Dit kwam ook doordat er goed werd verdedigd. Hierdoor kreeg de aanval veel kansen en dat leverde een 15-8 ruststand op.

In de tweede helft startte SDO weer prima, door verdedigend iets meer druk te geven en aanvallend snel te scoren. Dit leidde tot een 10-20 tussenstand, hèt moment om door te zetten naar een grotere uitslag. Echter, de scherpte was er helemaal af bij de Kamerikse ploeg en het peil van de wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau. Desondanks kon Antilopen in deze fase niet heel veel dichterbij komen. Ondanks dat er niet super werd gespeeld scoorde de ploeg van trainer/coach Jesper Oele nog wel een aantal keren, waardoor het scorebord de eindstand 20-27 aangaf.

Foto: PR
Jelmer Beijeman scoort voor SDO vanuit de afvang
sdo